×
Home Livescore

Mainz ontbindt contract El Ghazi na controversiële social media post

Mainz ontbindt contract El Ghazi na controversiële social media post
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 18:32 uur

Het contract van de Nederlandse voetballer Anwar El Ghazi bij de Duitse club 1. FSV Mainz is per direct ontbonden, zo heeft de Britse omroep BBC gemeld. De reden hiervoor is een controversiële post op sociale media waarin El Ghazi zijn steun uitsprak voor Palestina tijdens het conflict met Israël. Deze actie leidde er al toe dat hij uit de selectie werd gezet, maar nu heeft de club ook besloten om zijn contract te beëindigen.

Op 17 oktober werd El Ghazi geschorst door Mainz, omdat de club zijn post als onacceptabel beschouwde. Op donderdag heeft de Bundesligaclub aangegeven dat ze excuses verwachten van de aanvaller vanwege zijn steunbetuiging aan Palestina. El Ghazi heeft echter verklaard dat hij voor vrede staat en steun betuigt aan alle slachtoffers van oorlogsgeweld.

De BBC heeft Mainz om een reactie gevraagd, maar de club heeft ervoor gekozen om geen commentaar te geven. Het stadion van de club is vernoemd naar Eugen Salomon, een van de oprichters van de club. Salomon was een Joodse man die tijdens het bewind van de nazi's niet mocht aanblijven bij de club en uiteindelijk omkwam in de Holocaust. Vanwege deze geschiedenis kijkt de club streng naar politieke uitspraken.

Op Instagram heeft El Ghazi laten weten dat hij het doden van onschuldige burgers in zowel Palestina als Israël veroordeelt. Hij benadrukt dat zijn gedachten uitgaan naar alle onschuldige slachtoffers, ongeacht hun nationaliteit. Hij wil duidelijk maken dat zijn eerdere post verkeerd is geïnterpreteerd en dat hij zich inzet voor vrede voor iedereen.