×
Home Livescore

PSV-talent Tygo Land vergeleken met Frenkie de Jong

PSV-talent Tygo Land vergeleken met Frenkie de Jong
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 19:16 uur

In het spraakmakende televisieprogramma Kick 't Met op Ziggo Sport heeft Jordan Teze zich vol lof uitgelaten over een mysterieuze teamgenoot. Deze jonge, zeventienjarige voetballer genaamd Tygo Land heeft vorig jaar de overstap gemaakt van SC Heerenveen naar PSV en maakt daar grote indruk. Teze is diep onder de indruk van Land en durft zelfs te beweren dat hij vergelijkbaar is met niemand minder dan Frenkie de Jong.

Teze onthult dat de selectie van PSV barst van het jeugdige talent. "Als je naar onze selectie kijkt, zie je veel jonge jongens", verklaart de verdediger. "Tygo Land, kennen jullie hem? Hij is echt fenomenaal, man. Echt waar."

"Ik vind het moeilijk om toe te geven, maar hij speelt als een ware Frenkie", aldus Teze. "Ik zweer het, heb je hem zien spelen? Hij lijkt sprekend op Frenkie. Zelfs de trainer noemt hem op het veld Frenk. Ze hebben exact dezelfde speelstijl." Land maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van PSV in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daarnaast speelt hij zijn wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

Na zijn debuut heeft Land al laten weten dat ook Noa Lang hem vaak vergelijkt met de middenvelder van FC Barcelona. "Ik hoor het regelmatig, vooral van mijn teamgenoten hier. Ze zeggen het vaak tegen me. Ik heb er niet veel aan, maar het is wel een mooi compliment", aldus Land.