×
Home Livescore

Micky van de Ven maakt indruk bij Tottenham Hotspur

Micky van de Ven maakt indruk bij Tottenham Hotspur
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 00:08 uur

Micky van de Ven heeft vrijdagavond weer eens laten zien waarom hij een absolute sensatie is in het voetbal. In het shirt van Tottenham Hotspur heeft hij wederom indruk gemaakt, zoals hij dit hele seizoen al doet. Na de 0-2 overwinning op Crystal Palace regende het hoge cijfers voor de Oranje-international, die ook nog eens een aantal indrukwekkende statistieken kan overleggen.

Van de Ven maakte afgelopen zomer de overstap van VfL Wolfsburg naar Spurs en heeft zich in een razend tempo opgewerkt tot een cruciale speler in het team van succesmanager Ange Postecoglou. Ook tegen Palace was hij weer ongelooflijk sterk, zo meldt The Evening Standard, dat hem een 8 als rapportcijfer geeft. "Zijn snelheid was van onschatbare waarde bij het neutraliseren van de tegenstander. Hij is bliksemsnel en imposant", aldus het medium.

Ook 90MIN geeft Van de Ven een 8. "Hij was zo succesvol in het uitschakelen van de thuisploeg, dat de fans van Palace de Nederlander vanaf minuut één niet konden waarderen." Zelfs Sky Sports is onder de indruk en geeft hem eveneens een 8, en roept hem zelfs uit tot Man of the Match.

Als we naar de statistieken kijken, wordt het nog duidelijker hoe indrukwekkend Van de Ven was tijdens deze wedstrijd. Met Spurs heeft hij de koppositie in de Premier League verstevigd. Maar liefst 95 van zijn 96 passes kwamen aan. Daarnaast won hij zes van zijn acht grondduels. Ook heeft hij een uitstekende samenwerking met zijn mede-centrumverdediger Christian Romero. Samen verstuurden ze maar liefst 236 passes naar elkaar. Ter vergelijking: de hele ploeg van Palace kwam gezamenlijk tot 219 passes, waarvan er slechts 147 aankwamen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Postecoglou en zijn team eindigden met 76 procent balbezit.

Al met al was het weer een fantastische avond voor Van de Ven en Tottenham Hotspur. Met zijn uitmuntende spel en indrukwekkende statistieken heeft hij laten zien dat hij een van de beste verdedigers van dit moment is. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze jonge Nederlandse talentvolle speler.