×
Home Livescore

Carlos Forbs: Van Borges naar Ajax - Een Moeder's Verzoek

Carlos Forbs: Van Borges naar Ajax - Een Moeder's Verzoek
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 08:09 uur

Jonge voetballer onthult naamswijziging en moederlijke invloed bij Ajax-avontuur

Een opmerkelijk verhaal komt naar voren uit een interview met de negentienjarige vleugelaanvaller Carlos Forbs. Hij legt uit dat zijn avontuur bij Ajax begon met een naamswijziging, op verzoek van zijn moeder. Voorheen bekend als Carlos Borges, vertelt Forbs aan het Algemeen Dagblad waarom hij nu onder een andere naam speelt.

Volgens Forbs heeft zijn naamswijziging niets te maken met een verstoorde relatie tussen zijn ouders. "Mijn moeder vroeg me ooit: als je een professionele voetballer wordt, wil je dan mijn achternaam dragen? Ik zei tegen haar: maak je geen zorgen mam, het komt goed. Mijn vader zei toen dat het hem niet veel uitmaakte. Maar later zei hij: je hebt maar één keer met je moeder gesproken en nu ga je meteen verder als Forbs. En wat gebeurt er dan met Borges?", lacht de Portugese jeugdinternational in het AD.

Als Carlos Borges maakte hij indruk in de jeugdopleiding van Manchester City. Hij kreeg zelfs de kans om met het eerste elftal mee te gaan naar het WK voor clubs, waar hij de beroemde coach Pep Guardiola ontmoette. "Hij gaf me waardevolle tips, vooral over hoe ik me zonder bal moest bewegen om het maximale uit mijn snelheid te halen. 'Dan ben je niet te stoppen', zei hij. En dat gaf me een enorme boost." Hij trainde regelmatig met absolute wereldsterren zoals Kevin De Bruyne, Erling Haaland en Bernardo Silva. "Je krijgt de kans om het beste van alles te ervaren. Het was ontzettend leerzaam."

Toch besloot Forbs naar Ajax te vertrekken vanwege de betere perspectieven. "De media maakten me groot, maar ik had bij Manchester City niet het gevoel dat ik veel kansen kreeg. Ik wist ook niet of dat dit seizoen zou veranderen. Een aantal stafleden bij Manchester City wilde me na tien jaar ook de laatste stap zien maken. Maar ik concludeerde dat het beter was om deze kans te grijpen."

Bij Ajax is hij echter in een totaal andere situatie beland dan hij had verwacht. "Het is onacceptabel. Ook zwaar, zowel voor de supporters als voor ons. Ik heb vertrouwen in de groep en de staf, dat we stap voor stap naar een hoger niveau zullen groeien." Ook persoonlijk belooft hij verbetering. "Mijn rendement moet omhoog. En dat zal ook gebeuren. In de eerste maanden moest ik wennen aan het land, de club en het team. Ik ben dankbaar voor de warme ontvangst die ik heb gekregen. Ajax voelde meteen als een familie."