×
Home Livescore

Ajax zoekt buitenlandse trainer; Van 't Schip interim bij Brighton en PSV

Ajax zoekt buitenlandse trainer; Van 't Schip interim bij Brighton en PSV
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 10:08 uur

Ajax overweegt volgend jaar mogelijk toch een buitenlandse trainer aan te stellen. Volgens bronnen binnen de club kijkt toekomstig algemeen directeur Alex Kroes over de grenzen voor een geschikte kandidaat.

Deze week zal Hedwiges Maduro de honneurs waarnemen als interim-trainer tegen Brighton en PSV, maar vanaf volgende week lijkt John van 't Schip het stokje over te nemen. Met Van 't Schip op de bank krijgt Kroes meer tijd om een volwaardige opvolger voor Steijn te vinden. Insiders gaan ervan uit dat het een buitenlandse trainer zal worden, aangezien er geen geschikte Nederlandse kandidaten beschikbaar zijn.

De keuze voor een buitenlandse trainer zou opmerkelijk zijn, gezien het feit dat de voormalige directeur voetbalzaken, Sven Mislintat, afgelopen zomer juist een Nederlandse trainer wilde. Hij had zijn oog laten vallen op de Noorse coach Kjetil Knutsen van FK Bodø/Glimt, maar werd teruggefloten. Nu lijkt de clubleiding van gedachten te zijn veranderd.

Van 't Schip wordt gezien als een tijdelijke oplossing na het vertrek van Steijn. Zodra er een definitieve opvolger is gevonden, zal Van 't Schip mogelijk een andere functie binnen de club krijgen. Het is nog onduidelijk of hij een rol zal spelen in de technische staf van de toekomstige buitenlandse coach in de Johan Cruijff Arena.