×
Home Livescore

Frenkie de Jong mist Clásico door blessurepech

Frenkie de Jong mist Clásico door blessurepech
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 14:26 uur

Frenkie de Jong zal helaas niet deelnemen aan de langverwachte clash tussen FC Barcelona en Real Madrid, beter bekend als El Clásico. De middenvelder, die al geruime tijd kampt met twijfels over zijn fitheid, is door trainer Xavi niet opgenomen in de selectie.

Het is een grote teleurstelling voor Frenkie, aangezien dit zijn twaalfde Clásico zou zijn. Hoewel hij eerder nog wel op het trainingsveld verscheen, blijkt nu dat hij niet voldoende hersteld is om speelminuten te maken tegen de aartsrivaal Real Madrid. De Jong heeft last van een enkelblessure en moest daardoor ook al de laatste interlandperiode van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan.

Naast Frenkie waren ook Jules Koundé, Robert Lewandowski en Pedri twijfelgevallen voor El Clásico vanwege blessures. De eerste twee zijn wel opgenomen in de selectie, maar ook Pedri is niet fit genoeg om deel te nemen aan deze topwedstrijd. Op dit moment staan Barça en Real slechts één punt van elkaar verwijderd op de Spaanse ranglijst, met een licht voordeel voor Real Madrid. De verrassende koploper Girona heeft nog altijd een voorsprong van vier punten op Barça en drie punten op Real.