×
Home Livescore

Hedwiges Maduro moet centrum verdediging tegen PSV heroverwegen

Hedwiges Maduro moet centrum verdediging tegen PSV heroverwegen
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 15:40 uur

Voetbalanalist Kees Kwakman heeft een opvallende suggestie voor interim-trainer Hedwiges Maduro van Ajax. Volgens Kwakman doet Maduro er verstandig aan om zondag tegen PSV met een ander centrum te spelen. Hij twijfelt namelijk of Josip Sutalo en Jorrel Hato opgewassen zijn tegen de kopsterke Luuk de Jong.

"Als Hato centraal staat, weet ik wel waar Luuk de Jong naartoe gaat als de voorzetten van links komen", aldus Kwakman tijdens een uitzending van Voetbalpraat. De oud-verdediger en middenvelder doet een suggestie: "Misschien moet hij Jakov Medic wel opstellen tegen Luuk de Jong." Kwakman vermoedt dat de zeventienjarige Hato nog niet klaar is om De Jong te stoppen. "Natuurlijk kan hij zich op die positie nog verder ontwikkelen. Hij doet het goed op zijn leeftijd, maar ik denk dat er problemen kunnen ontstaan als Lozano de bal vanaf links voorzet en Luuk de Jong naar de tweede paal gaat en bij Hato terechtkomt."

"Die voorzetten zullen ongetwijfeld komen", stelt Kwakman. "Dan moet je misschien wel overwegen om een andere centrale verdediger op te stellen." Medic wordt naar voren geschoven als mogelijke optie. "Hij is in ieder geval 1 meter 95. Maduro moet zich afvragen of hij het aandurft met Sutalo en Medic. Qua opbouwend spel lever je dan wel wat in, al heb ik in de korte tijd dat ik Medic heb zien spelen minder fouten gezien dan bij Sutalo. Hij kan ook kiezen voor Hato, waarmee Ajax wellicht meer aan voetballen toekomt. Het is een lastige keuze voor Maduro, dat lijkt me duidelijk."