Home Livescore

Chelsea struikelt opnieuw: Brentford veroorzaakt teleurstelling op Stamford Bridge

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 15:48 uur

In een onverwachte wending heeft Chelsea zichzelf opnieuw teleurgesteld met een nederlaag tegen Brentford. Ondanks een redelijk herstel in oktober na een moeizame seizoenstart, slaagde Chelsea er niet in om de overwinning binnen te halen. Op Stamford Bridge eindigde de wedstrijd met een 0-2 score, dankzij doelpunten van Pinnock en Mbeumo.

Het begon allemaal veelbelovend voor Chelsea, toen Brentford slordig balverlies leed vanuit een ingooi. Dit gaf Chelsea de kans om gevaarlijk te counteren. Raheem Sterling sprintte richting het doel en vond Cole Palmer, maar Brentford wist ternauwernood zijn voorzet te verdedigen. Tien minuten later was oud-PSV'er Noni Madueke dichtbij een doelpunt. Hij passeerde zijn directe tegenstander en had ruimte voor een schot, maar raakte zowel de paal als de lat zonder succes. Chelsea bleef proberen, opnieuw via een voorzet van Palmer. Marc Cucurella kon de bal echter net niet verlengen. Vervolgens ging Sterling neer in het strafschopgebied, maar na het bekijken van de VAR-beelden werd er geen penalty toegekend.

In de tweede helft kwam het eerste echte gevaar van Brentford. Vitaly Janelt leek te kunnen scoren, maar werd gestopt door Chelsea-doelman Robert Sánchez. Opnieuw volgde er een VAR-check, dit keer weer met Sterling in de hoofdrol. Zijn voorzet leek een hand binnen het zestienmetergebied te raken, maar opnieuw werd er geen penalty gegeven. Tegen de verhoudingen in was het uiteindelijk Brentford dat op voorsprong kwam. Ethan Pinnock wist bij de tweede paal te scoren en bracht Chelsea op achterstand.

Brentford stond vervolgens defensief sterk en naarmate de wedstrijd vorderde, raakte Chelsea steeds meer gehaast, waardoor ze moeite hadden om kansen te creëren. Toch kwamen ze nog dichtbij een doelpunt, na een goede voorzet van Sterling waarbij Gallagher bijna zijn voet tegen de bal kon krijgen. Helaas wilde de bal niet in het doel voor Chelsea. Assistent-trainer Jesus Perez werd zelfs met een rode kaart weggestuurd en in de laatste minuten van de wedstrijd wist Bryan Mbeumo zelfs nog de 0-2 te scoren, waarmee de wedstrijd definitief werd beslist.