×
Home Livescore

Rooney's uitdaging bij Birmingham: van fluitconcerten naar succes

Rooney's uitdaging bij Birmingham: van fluitconcerten naar succes
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 16:56 uur

Voormalig Engels voetbalicoon Wayne Rooney heeft onlangs zijn intrede gedaan als hoofdcoach bij Birmingham FC, waar hij de plaats inneemt van John Eustace. Echter, de start van Rooney's trainerscarrière verloopt nog niet geheel vlekkeloos. De eerste twee wedstrijden onder zijn leiding, als voormalig speler van Everton en Manchester United, werden namelijk verloren.

Eustace had het naar behoren gedaan als coach van Birmingham, maar de kersverse eigenaar Tom Wagner wilde persoonlijk een nieuwe trainer aanstellen. Na het vertrek van Rooney bij DC United, werd hij dan ook aangesteld als de nieuwe man aan het roer. Helaas lijkt dit besluit niet bij iedereen in goede aarde te vallen. Het publiek liet woensdagavond hun ongenoegen blijken door Rooney uit te fluiten, nadat de club met 0-2 verloor van Hull City op eigen terrein.

Rooney probeerde de gemoederen te bedaren tijdens de persconferentie na de wedstrijd. "Wees geduldig", sprak hij de aanwezigen toe. "Ik begrijp de frustratie. De club heeft gebroken met een zeer geliefde manager, die een grote rol heeft gespeeld in de groei van de club. Ik begrijp de teleurstelling zeker."

"Maar laten we ons realiseren wat we gezamenlijk willen bereiken", vervolgde Rooney. "Niet waar we nu staan, maar waar we naartoe willen. Dat is ons doel en daar werken we hard voor. Ik heb mijn spelers direct laten weten dat we een andere speelstijl willen hanteren. Een speelstijl die voor sommigen wellicht even wennen is."