×
Home Livescore

Kees Kwakman vol lof over Feyenoord's indrukwekkende middenveld

Kees Kwakman vol lof over Feyenoord's indrukwekkende middenveld
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 17:16 uur

In het populaire televisieprogramma Voetbalpraat op ESPN heeft Kees Kwakman lovende woorden gesproken over het middenveld van Feyenoord. De voetbalanalist was diep onder de indruk van de prestaties van Feyenoord in de wedstrijd tegen Lazio, waarbij hij vooral het middenveld zag uitblinken.

"Er is zoveel dynamiek en beweging aanwezig", begint Kwakman zijn betoog. "En ook nog eens een enorme loopkracht. De spelers zijn zich daar zelf ook van bewust. En zelfs als je van nature niet over deze kwaliteiten beschikt, dan heeft de technische staf van Feyenoord het er wel in weten te slijpen. Dat is werkelijk prachtig om te zien. Het lijkt me ontzettend lastig voor de tegenstander. Je hebt een plan, maar deze spelers hebben de kwaliteit om daar keer op keer onderuit te spelen."

Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente wordt verwacht dat Ramiz Zerrouki een basisplaats zal krijgen. Dit heeft te maken met de nog niet volledig fitte Luka Ivanušec en de afwezigheid van Yankuba Minteh. Zerrouki keert voor even terug bij de club waar hij afgelopen zomer vertrok. "Ik vond Ivanušec nog niet helemaal in topvorm ogen, dus ik geloof niet dat trainer Slot hem direct zal laten starten", aldus Kwakman.

Kwakman ziet geen valkuil in de zelfverzekerdheid van Feyenoord en verwacht niet dat de ploeg van trainer Slot de tegenstand zal onderschatten. "Dat denk ik niet. Als voetballer is het juist geweldig om het veld op te stappen en precies te weten wat je moet doen. En het vertrouwen is zo groot dat je weet dat als iemand een keer niet speelt, een ander het op een geweldige manier zal invullen."