×
Home Livescore

Blind: Werkzaamheden rvc Ajax niet in beton gegoten, interesse Al Ettifaq in Bergwijn

Blind: Werkzaamheden rvc Ajax niet in beton gegoten, interesse Al Ettifaq in Bergwijn
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 19:16 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Danny Blind onthuld dat de werkzaamheden voor de raad van commissarissen bij Ajax momenteel niet in beton gegoten zijn. Deze verrassende uitspraak komt nadat Blind eerder deze week werd voorgedragen als lid van de raad. Echter, de aandacht wordt nu afgeleid door de interesse van Al Ettifaq in Steven Bergwijn.

Het nieuws van Al Ettifaq's interesse in Bergwijn werd zaterdagmiddag naar buiten gebracht door de NOS. Dit heeft geleid tot speculatie over de mogelijke rol van de raad van commissarissen bij een eventuele transfer. Tijdens een interview met presentator Wytse van der Goot van Ziggo Sport, werd Blind gevraagd of de raad hierin een rol speelt of dat de beslissing volledig bij de beleidsbepalers ligt. Blind legde uit dat het transferbeleid in principe onder de verantwoordelijkheid van de technische beleidsbepalers valt. Echter, door het ontbreken van een technisch directeur en algemeen directeur, is het moeilijk om concrete beslissingen te nemen. Dit vereist veel overleg en afstemming tussen de betrokken partijen.

Ronald de Boer heeft ondertussen zijn mening gegeven over de mogelijke verkoop van Bergwijn. Hij is van mening dat Ajax er goed aan zou doen om Bergwijn deze winter te verkopen, vooral als er nog een aanzienlijk bedrag aan verdiend kan worden. De Boer merkt op dat Bergwijn momenteel niet op zijn best presteert en dat hij niet langer de Eredivisie ontgroeid lijkt te zijn, zoals aanvankelijk werd gedacht.

Met deze ontwikkelingen blijft de toekomst van de raad van commissarissen bij Ajax onzeker. Het is duidelijk dat er nog veel overleg en besluitvorming nodig is voordat er concrete stappen kunnen worden genomen met betrekking tot transfers en het aanstellen van directeuren. De komende periode zal cruciaal zijn voor Ajax om de juiste beslissingen te nemen en de club op koers te houden.