×
Home Livescore

Heerenveen herleeft met 3-0 overwinning op Heracles

Heerenveen herleeft met 3-0 overwinning op Heracles
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 20:56 uur

Het was geen gemakkelijke periode voor sc Heerenveen in de afgelopen maanden, maar nu kunnen ze eindelijk weer glimlachen. In het Abe Lenstra Stadion behaalden ze zaterdagavond een overtuigende 3-0 overwinning op Heracles Almelo. De grote held van de avond was Luuk Brouwers, die met twee doelpunten de show stal.

Het was geen vanzelfsprekendheid dat Heerenveen zou zegevieren. De trainer, Kees van Wonderen, kon voor het eerst in lange tijd ontspannen achterover leunen. Na slechts tien minuten spelen werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gevierd. Na een slordige fout van de tegenstander, nam de Noorse smaakmaker Osame Sahraoui het initiatief en rondde hij zelf af in de verre hoek.

Daarna was het de beurt aan Brouwers, die na een teleurstellend jaar bij FC Utrecht weer helemaal opbloeit bij Heerenveen, waar hij herenigd is met Van Wonderen. Met een geweldige knal van afstand wist de middenvelder Heracles-doelman Michael Brouwer te verschalken. Het was echter niet alleen maar feest bij de thuisploeg: voor rust moest Sahraoui noodgedwongen het veld verlaten vanwege een spierblessure.

Ook in de tweede helft wist Heracles nauwelijks gevaarlijk te worden. Heerenveen bleef de betere ploeg en gooide de wedstrijd twintig minuten voor tijd definitief op slot. Brouwers was het eindstation van een vloeiende aanval over de linkerkant. Door deze overwinning krijgt Heerenveen wat ademruimte en neemt de club afstand van de onderste regionen van de ranglijst.