×
Home Livescore

Xavi Simons schittert in Bundesliga: assists en geniale acties!

Xavi Simons schittert in Bundesliga: assists en geniale acties!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 21:32 uur

Jonge Nederlandse voetballer verovert Duitse competitie

Een opkomend talent uit Nederland heeft de Bundesliga veroverd. Op zaterdagmiddag schitterde Xavi Simons opnieuw tijdens de wedstrijd van RB Leipzig tegen 1. FC Köln. De Duitse media zijn vol lof over de prestaties van de Oranje-international.

Simons maakte indruk met twee perfecte assists. Gedurende de hele wedstrijd was hij ongrijpbaar voor de verdediging van Köln. "Xavi danste met zijn tegenstanders", beschrijft BILD het geweldige spel van de Nederlander bij de 4-0 van Loïs Openda. "Met zes assists is Xavi de beste aangever van de competitie."

Sport1 spreekt van een 'RB-gala'. "Xavi schittert opnieuw!", klinkt het. "Hij was wederom uitmuntend en maakte zijn tegenstanders duizelig. Xavi Simons en RB Leipzig gaven Köln geen enkele kans. Net als vorige week in de Champions League speelde Simons geweldig. Het talent zorgde constant voor problemen bij de verdediging van Köln."

Volgens Neunzigplus was Leipzig gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg, voornamelijk dankzij Simons. "Xavi bleef de tegenstanders uitdagen en openingen creëren." De twee assists van de Nederlander waren van buitengewone schoonheid. "Met een prachtige steekpass bediende hij Openda. Even later deed hij het opnieuw. Deze twee spelers waren niet te stoppen."

"Simons en Openda waren niet te houden voor de verdedigers van Köln", schrijft General Anzeiger. "De aanwezige fans genoten zichtbaar van hun spel." Het lokale Antenne Thüringen zag hetzelfde gebeuren. "Köln was vlak voor rust rijp voor de slacht. Simons dribbelde door de verdediging om zijn teamgenoten steeds weer vrij te zetten."