×
Home Livescore

Go Ahead Eagles blijft wachten op uitzege, Almere City houdt stand

Go Ahead Eagles blijft wachten op uitzege, Almere City houdt stand
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2023 22:08 uur

Go Ahead Eagles blijft dit seizoen wachten op een overwinning buiten hun eigen Adelaarshorst. In het duel tegen Almere City kwam het team van René Hake niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Hoewel Go Ahead op de vijfde plaats staat, hebben ze nog geen uitoverwinning behaald. Het is echter belangrijk om op te merken dat ze het hebben opgenomen tegen sterke tegenstanders zoals AZ, PEC Zwolle, PSV en Feyenoord. Almere begon sterk in hun eigen stadion. Na vijf minuten kreeg Joey Jacobs al een grote kans, maar hij slaagde er niet in om de bal langs de verdedigers van Deventer te krijgen.

Go Ahead werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Tien minuten voor rust moest Almere-doelman Nordin Bakker zich uitrekken na een geweldige vrije trap. Uit dezelfde aanval raakte Go Ahead de bovenkant van de lat, wat een serieus signaal was. Helaas kon het team deze dadendrang niet voortzetten.

Almere kwam sterk uit de kleedkamer na rust en kreeg grote kansen via Thomas Robinet en Rajiv van la Parra. Kornelius Hansen raakte zelfs de paal namens de thuisploeg en het was slechts een kwestie van tijd voordat de 1-0 zou vallen. Op dat moment voerde Hake aanvallende wissels door en nam Go Ahead in de slotfase het initiatief weer over. Ondanks enkele mogelijkheden slaagde het team er niet in om gevaarlijk te worden, waardoor het duel eindigde zoals het begon.

Op basis van doelsaldo behoudt Go Ahead voorlopig de vijfde plaats. Als Excelsior een uitoverwinning behaalt tegen FC Volendam, zullen ze Go Ahead voorbijstreven op de ranglijst.