×
Home Livescore

Onderzoek naar mogelijk racisme na Clásico tussen Barça en Real

Onderzoek naar mogelijk racisme na Clásico tussen Barça en Real
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 07:32 uur

Na een zinderende Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid op zaterdag, hebben beide clubs en La Liga besloten een diepgaand onderzoek in te stellen. Het schijnt namelijk dat Real Madrid-speler Vinícius mogelijk het slachtoffer is geworden van racistische bejegeningen vanuit het publiek.

Hoewel Real Madrid uiteindelijk met 1-2 wist te winnen dankzij een late goal van Jude Bellingham, ging het mis in de laatste minuten van de wedstrijd op de tribunes. De Spaanse voetbalbond is momenteel druk bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal en andere relevante informatie, welke zij zal overhandigen aan de openbaar aanklager.

Ook FC Barcelona heeft aangekondigd een eigen onderzoek te starten naar de mogelijke racistische incidenten tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid. In een statement liet de club weten altijd de normen en waarden van het voetbal en sport in het algemeen te verdedigen, waaronder respect voor de tegenstander. Vinícius is helaas geen onbekende als het aankomt op racistische beledigingen. De Braziliaanse speler heeft zich al meerdere malen uitgesproken over dit probleem.

Het is nu afwachten wat het onderzoek zal opleveren en welke maatregelen er genomen zullen worden om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. FC Barcelona en La Liga staan in ieder geval vastberaden om op te treden tegen racisme en discriminatie in het voetbal.