×
Home Livescore

Ten Hag onder druk voor Manchester derby na teleurstellend seizoen Jamie Carragher uit zorgen over prestaties van Manchester United United's aankoopbeleid en spelerskeuzes onder vuur bij Carragher

Ten Hag onder druk voor Manchester derby na teleurstellend seizoen

Jamie Carragher uit zorgen over prestaties van Manchester United

United's aankoopbeleid en spelerskeuzes onder vuur bij Carragher
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 08:49 uur

In een opmerkelijke wending van het lot heeft Erik ten Hag, de voormalige manager van Ajax, zijn weg gevonden naar Manchester United. Helaas voor Ten Hag en zijn team heeft hij tot nu toe niet kunnen overtuigen en staat hij nu voor de loodzware Manchester derby op zondag. Volgens niemand minder dan Jamie Carragher, voetbalanalist en oud-voetballer, moeten er serieuze vragen worden gesteld als The Red Devils opnieuw verliezen.

Carragher heeft zijn gedachten op papier gezet in een column voor The Telegraph, waarin hij de lastige periode beschrijft waar Ten Hag momenteel doorheen gaat. Met United op de achtste plek in de Premier League lijkt de top vier nog ver weg. "Hoewel United de laatste drie wedstrijden heeft gewonnen, is het spel saai en de ploeg gaat duidelijk achteruit. De nieuwe spelers stellen teleur en Ten Hag moet vertrouwen op spelers als Scott McTominay en Harry Maguire, spelers die eigenlijk in de zomer hadden moeten vertrekken."

Het aankoopbeleid van United roept veel vraagtekens op, volgens Carragher. "Onder het bewind van Ten Hag zijn er maar liefst zestien spelers aangetrokken voor een totale waarde van 450 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag, zelfs als de clubeigenaar niet populair is, om een team radicaal te veranderen. Ten Hag heeft te veel macht gekregen over het transferbeleid. Zo hebben ze bijvoorbeeld 70 miljoen euro uitgegeven aan Casemiro, maar hij lijkt nu al op zijn laatste benen te lopen en heeft een contract tot 2027."

Het huidige United doet Carragher denken aan zijn eigen Liverpool in het laatste jaar onder Rafael Benítez. "Toen voelde het alsof we het moesten hebben van momenten, in plaats van goed uitgevoerde tactieken. De wedstrijden waren saai en de fans maakten zich zorgen, terwijl de tegenstanders steeds sterker werden en wij stil bleven staan."

Met de Manchester derby in het vooruitzicht zal Ten Hag alles uit de kast moeten halen om zijn critici de mond te snoeren en zijn positie veilig te stellen. De druk is hoog en de verwachtingen zijn groot. Zal Ten Hag in staat zijn om het tij te keren en United weer naar de top te brengen? De tijd zal het leren.