×
Home Livescore

Hans Kraay jr. verbaasd over Ajax-doelman met meeste balcontacten

Hans Kraay jr. verbaasd over Ajax-doelman met meeste balcontacten
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 12:09 uur

Afgelopen donderdag was er flink wat ophef rondom het veldspel van Ajax. Hans Kraay jr. kon zijn ergernis niet verbergen toen de ploeg kansloos met 2-0 verloor. Tot zijn grote verbazing had doelman Diant Ramaj de meeste balcontacten van alle spelers. Bij Goedemorgen Eredivisie liet Kraay jr. beelden zien van het Europa League-duel, waarop duidelijk te zien was hoe de verdedigers constant de bal naar Ramaj speelden. Volgens de ESPN-analist was interim-trainer Hedwiges Maduro hiervoor verantwoordelijk. "Dit zou onder geen enkele andere trainer zijn gebeurd. De keeper van Ajax had maar liefst 72 balcontacten! Ik betwijfel zelfs of Onana (André, red.) ooit zoveel balcontacten heeft gehad."

"Het is alleen maar terugspeelvoetbal", vervolgde Kraay jr. geïrriteerd. "Als Manchester City dit doet, is het om vervolgens vooruit te spelen door de linies heen. Maar dit is gewoon terugspeelvoetbal om het terugspeelvoetbal. Ik kon er niet naar kijken, echt niet. Ik weet dat deze keeper uitstekend kan meevoetballen, dat is zijn grootste kwaliteit, maar dit..."

Ook Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger zat aan tafel en gaf zijn mening over Ramaj. Hij vond dat de doelman in ieder geval goed kon meevoetballen. "Je ziet dat ze hem willen betrekken in het spel. Brighton zette met twee man druk, waardoor de nummer 6 (Tahirovic, red.) ruimte kreeg. Ramaj wist hem een paar keer goed te vinden. Maar dan moet je wel proberen om vooruit te spelen", analyseerde de voormalig rechtsback, die lange tijd werkzaam was in Amsterdam.