×
Home Livescore

Reiziger houdt Gravenberch nog even in de wachtkamer

Reiziger houdt Gravenberch nog even in de wachtkamer
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 13:16 uur

Michael Reiziger houdt nog steeds vast aan zijn beslissing om Ryan Gravenberch niet toe te laten tot Jong Oranje. Ondanks de sterke prestaties van de middenvelder bij Liverpool, blijft Reiziger hem negeren. "Ryan heeft zeker potentieel", vertelt de bondscoach van Jong Oranje bij Goedemorgen Eredivisie. "Maar hij heeft afgezegd en dat is iets wat wij niet tolereren. We zijn wel in gesprek met hem en ik denk dat we er wel uit zullen komen. Maar de interlandperiodes volgen elkaar nu snel op."

Eerder deze maand werd Gravenberch ook al buiten de selectie gelaten als straf. En nu is hij opnieuw niet opgenomen in de voorselectie voor de EK-kwalificatieduels in november. "We willen een signaal afgeven dat het niet normaal is om af te zeggen voor een nationaal team", legt Reiziger uit. "Natuurlijk begrijpen we dat er redenen kunnen zijn en we proberen ook met spelers mee te denken. Bijvoorbeeld, Devyne Rensch kreeg onlangs een kindje en daar hebben we begrip voor. Maar in het geval van Ryan vonden we zijn afzegging niet gerechtvaardigd."

Het is echter wel opvallend dat Jeremie Frimpong, die ook afzegde voor Jong Oranje, slechts één interlandperiode moest missen. De vleugelverdediger werd zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal in oktober. "We willen nu de groep bij elkaar houden, aangezien de volgende periode al snel nadert", verklaart Reiziger. "Daarna hebben we pas weer interlands in maart. We zijn in gesprek met Ryan en we zien zeker zijn kwaliteiten als voetballer, maar dat wisten we al."

Het blijft dus afwachten of Gravenberch weer in genade wordt aangenomen bij Jong Oranje. Reiziger lijkt vastberaden om een signaal af te geven en houdt voorlopig vast aan zijn beslissing.