×
Home Livescore

Van 't Schip haalt vertrouweling Valkanis naar Ajax

Van 't Schip haalt vertrouweling Valkanis naar Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 15:08 uur

Nieuwe assistent voor Van 't Schip bij Ajax

In een verrassende zet heeft John van 't Schip aangekondigd dat hij zijn eigen assistent mee zal nemen naar Ajax. De naam van deze mysterieuze assistent is Michael Valkanis, zo meldt een bron aan De Telegraaf.

Valkanis, een voormalig international van Australië, heeft een sterke band met Van 't Schip. Ze hebben eerder samengewerkt bij PEC Zwolle en Griekenland. Momenteel is Valkanis hoofdtrainer bij Hapoel Tel Aviv, maar vanwege de oorlogssituatie in Israël wordt er niet meer gevoetbald.

Het is nog onduidelijk of Ajax akkoord zal gaan met het plan van Van 't Schip. Als het doorgaat, zal Valkanis de derde assistent worden in de technische staf, naast Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati. Vorig jaar was Valkanis nog assistent-trainer en later hoofdtrainer bij het Belgische KAS Eupen.

Van 't Schip zal maandag of dinsdag beginnen aan zijn nieuwe rol bij Ajax. Hij vervangt Hedwiges Maduro, die op zijn beurt Maurice Steijn verving, en zal tot het einde van het seizoen in de Johan Cruijff Arena blijven. Het is zelfs mogelijk dat Van 't Schip al op donderdag plaatsneemt op de bank tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam.