×
Home Livescore

Maduro kiest voor Van den Boomen: lef en voetballend vermogen

Maduro kiest voor Van den Boomen: lef en voetballend vermogen
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 15:17 uur

Hedwiges Maduro onthult zijn keuze voor Branco van den Boomen voorafgaand aan de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Als interim-trainer van Ajax, die meer moed en durf van zijn spelers verlangt, hoopt hij dat de middenvelder voor meer voetballend vermogen zal zorgen.

Maduro maakte afgelopen donderdag zijn debuut als interim-trainer van Ajax in de wedstrijd tegen Brighton, waarin ze met 2-0 verloren. Zijn gevoel voor de confrontatie met PSV is echter compleet anders. "Deze wedstrijd zal anders zijn. We weten dat ze in vorm zijn. Maar tegen Brighton hadden we maar één training, die zich voornamelijk richtte op verdedigen. De afgelopen dagen hebben we vooral getraind op balbezit. Dat moet beter", legt hij uit voor de camera van ESPN.

"PSV verdedigt anders dan Brighton, op een manier die voor ons bekender is", vervolgt Maduro. "Daarbij moeten we ook lef tonen aan de bal, anders blijven we alleen maar verdedigen. Dat willen we vermijden. We moeten goed zijn in de opbouw en daarbij ook lef tonen. We weten dat er ruimte komt, tenzij ze één-op-één gaan verdedigen. Dan moeten we een linie overslaan en het daar proberen."

Van den Boomen is degene die dat voor Maduro moet gaan doen. "Tegen Brighton zagen we al momenten waarop we vooruit konden spelen, maar we kozen er vooral voor om terug te spelen naar de keeper. We hadden echt veel kansen om vooruit te draaien. We denken dat Branco dat beter kan invullen."

"We bevinden ons in een heel andere fase dan PSV", erkent de interim-trainer van Ajax. "We moeten gewoon vooruitgang boeken. Tegen Brighton lag de nadruk op verdedigen en nu richten we ons ook op aanvallen, zodat we mooie aanvallen gaan zien. Daar moeten we naartoe werken."