×
Home Livescore

Ajax verrast met ongekend spel, Brobbey's gemiste kansen frustreren

Ajax verrast met ongekend spel, Brobbey's gemiste kansen frustreren
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 16:17 uur

In de eerste helft van de wedstrijd tussen Ajax en PSV hebben Kees Kwakman en Marciano Vink een opmerkelijk spel gezien van Ajax. Ze waren onder de indruk van de prestaties van het team, maar zagen ook wat frustratie bij Brian Brobbey na zijn doelpunt. Dit kwam doordat de spits eerder twee grote kansen had gemist.

Opvallend genoeg stond Ajax bij rust met 1-2 voor, ondanks dat de verhoudingen anders leken te liggen. Echter, in de tweede helft wist PSV al snel twee doelpunten te maken, waardoor Ajax weer op achterstand kwam te staan. "We hebben een PSV gezien dat we nog niet eerder hebben gezien, maar vooral een Ajax dat we nog nooit eerder hebben gezien", aldus Kwakman. Vink voegt toe: "Dit Ajax hebben we zelfs nog geen enkele keer gezien."

Vlak voor rust wist Brobbey het tweede doelpunt voor Ajax te maken, maar hij had aan het begin van de wedstrijd ook twee goede kansen gemist. "Je kon de frustratie bij Brobbey zien toen hij de 1-2 maakte: hij had natuurlijk al twee grote kansen laten liggen", zegt Vink. "Vooral die kans met zijn linkerbeen was bijna beschamend, dat hij die miste. Dit zijn de momenten waarop je moet toeslaan als Ajax in een lastige situatie zit maar wel goed speelt en bij het doel komt."

"Als Brobbey zo'n kans mist, gaat dat in zijn hoofd zitten en komt die frustratie eruit", vervolgt Vink. Kwakman ziet een duidelijk verbeterpunt voor Brobbey. "Hij moet leren om de bal langs de keeper te spelen of onder de keeper door te schieten. Bij zijn doelpunt lukte het net, maar hij had veel meer tijd om beter te positioneren. Dan kan hij de bal in de verre hoek krullen. Daar zal hij echt aan moeten werken."