×
Home Livescore

Marciano Vink kraakt Ajax-backs na nederlaag tegen PSV

Marciano Vink kraakt Ajax-backs na nederlaag tegen PSV
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 17:24 uur

Voormalig voetballer Marciano Vink heeft geen spaan heel gelaten van de Ajax-verdedigers Gaston Avila en Anton Gaaei na de teleurstellende nederlaag tegen PSV. Volgens de analist bevinden de twee zich op niet veel hoger niveau dan de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast ziet Vink ook een groot verschil tussen PSV en Ajax.

In de eerste helft leek Ajax nog verrassend op voorsprong te staan tegen PSV, maar in de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Hedwiges Maduro maar liefst vier doelpunten tegen. Hierdoor won PSV uiteindelijk met 5-2. "Bakayoko leek in de tweede helft wel een totaal andere speler, mede doordat Avila simpelweg niet goed genoeg verdedigde", aldus Vink na afloop bij ESPN. "Hij beweert een centrale verdediger te zijn... Maar in de tweede helft was hij het leven van Bakayoko. Hij kon doen en laten wat hij wilde."

Naast Avila is Vink ook niet onder de indruk van Gaaei, die eveneens niet goed presteerde bij meerdere tegendoelpunten. "Avila en Gaaei: ik denk niet dat zij veel beter zijn dan spelers op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie", benadrukt Vink. Daarnaast ziet hij ook een opvallend verschil tussen de invallers die PSV en Ajax inbrachten. "PSV kan spelers als Saibari, Til en Vertessen inzetten. Dat maakt echt een verschil."

"Als Lang fit is, kan Ajax ook nog Lozano inbrengen. Dat is weer een ander type speler. Maar die luxe heeft Ajax niet. Ondanks dat ze voor 120 miljoen euro hebben geïnvesteerd, brengen ze spelers als Vos en Salah-Eddine. Dat zijn eigenlijk gewoon jeugdspelers", concludeert Vink.