×
Home Livescore

Brobbey betreurt gemiste kansen in verloren duel tegen PSV

Brobbey betreurt gemiste kansen in verloren duel tegen PSV
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 17:33 uur

Brian Brobbey betuigt spijt na de pijnlijke 5-2 nederlaag tegen PSV. De aanvaller van Ajax voelt zich verantwoordelijk voor zijn gemiste kansen in het begin van de wedstrijd, hoewel hij vlak voor rust wel voor de 1-2 voorsprong zorgde.

"Ik denk dat we een geweldige eerste helft speelden. Als ik die kans had benut, zou de wedstrijd er heel anders uit hebben gezien", verwijst Brobbey in een interview met ESPN naar het moment waarop hij de bal in het lege doel leek te kunnen schuiven. De sterke spits neemt de verantwoordelijkheid op zich. "Ja, ik moet die kansen gewoon afmaken."

In de tweede helft herstelde PSV zich en zakte Ajax ver weg. Brobbey weet niet waar dat aan lag. "Eerlijk gezegd, ik weet het niet. Wij begonnen erg zwak, terwijl PSV juist sterk was. We gaven de doelpunten te gemakkelijk weg." Net als in de afgelopen maanden viel het team uit elkaar. "Ik heb geen idee waarom dat gebeurt", verzucht de Oranje-international.

Brobbey zag dat Ajax goed begon aan de wedstrijd. "Hedwiges (Maduro, red.) en Dave Vos hadden een uitstekend plan opgesteld. Dat zag je in de eerste helft." Ze benadrukten onder andere het belang van diepgang. "Tegen Brighton gingen we bijna nooit diep en we wisten dat PSV hoog druk zou zetten."

Door de nederlaag is Ajax nu de hekkensluiter in de Eredivisie. Wat wil Brobbey de fans meegeven? "We zullen blijven vechten. Ze moeten vertrouwen op de eerste helft die we hebben gespeeld. Ik denk dat iedereen in de eerste helft heeft gestreden. De tweede helft was een beetje vreemd. We moeten vasthouden aan die eerste helft."

𝐎𝐧𝐭π₯𝐚𝐝𝐒𝐧𝐠! πŸ—£οΈBrian Brobbey schiet Ajax weer op voorsprong in Eindhoven! πŸ”₯ 1️⃣-2️⃣#psvaja

β€” ESPN NL (@ESPNnl) October 29, 2023