×
Home Livescore

Ajax zakt naar historische 18e plaats na 5-2 nederlaag

Ajax zakt naar historische 18e plaats na 5-2 nederlaag
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 17:56 uur

Ajax heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen PSV, waardoor ze zijn afgezakt naar de 18e plaats in de Eredivisie. Dit historische feit heeft voor veel ophef gezorgd, zowel in Nederland als daarbuiten.

In de eerste helft van de wedstrijd in Eindhoven leek Ajax nog verrassend goed te spelen en stond het zelfs op een 1-2 voorsprong. Echter, in de tweede helft stortte het Amsterdamse team volledig in elkaar. Dit heeft geleid tot verschillende reacties op deze historische middag voor het Nederlandse voetbal.

Sommige fans zijn verrast en hadden nooit gedacht dat Ajax op deze positie terecht zou komen. Toch voelt het voor hen minder erg dan het verliezen van een kampioenswedstrijd of bekerfinale. Anderen zien het als een primeur dat Ajax de eerste club ooit is die zowel de hekkensluiter in de Eredivisie als de Eerste Divisie levert.

Ondanks deze teleurstelling hopen sommige supporters dat Ajax donderdag in de degradatiekraker de weg omhoog kan vinden. Anderen zijn pessimistisch en denken dat degradatie onvermijdelijk is.

De reacties op social media liegen er niet om. Sommige fans zijn diepbedroefd en beschouwen Ajax als officieel dood. Anderen benadrukken het verschil tussen de twee bedrijven van de wedstrijd, waarbij het eerste bedrijf werd geprezen voor het Amsterdams amusement en het tweede bedrijf werd afgedaan als een zuidelijk carnavalsfeestje.

Opvallend is ook dat Ajax na slechts acht wedstrijden al meer tegengoals heeft dan in het hele vorige seizoen onder Erik ten Hag. Dit is een ongekende prestatie en zorgt voor de nodige zorgen bij de club.

Al met al is het een zwarte dag voor Ajax en de fans. De club zal er alles aan moeten doen om uit deze negatieve spiraal te komen en weer terug te keren naar de top van de Eredivisie.