×
Home Livescore

PSV herpakt zich na valse start tegen Ajax

PSV herpakt zich na valse start tegen Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 18:00 uur

PSV-aanvoerder Luuk de Jong analyseerde de wedstrijd tegen Ajax en erkende dat zijn team in de eerste helft verrast werd. Hij gaf toe dat PSV niet scherp genoeg was en dat ze geluk hadden dat Ajax slechts twee doelpunten maakte. In de rust besprak het team hoe ze de situatie konden rechtzetten en dit pakte goed uit in de tweede helft.

De Jong ontkende dat de valse start te wijten was aan gemakzucht, maar benadrukte wel dat ze voorzichtig moesten zijn met de kwaliteiten van Ajax. Hij was teleurgesteld over de tweede goal van Ajax, die volgens hem te makkelijk werd weggegeven.

Na rust zag De Jong een compleet ander PSV. Hij prees de tactische aanpassingen van trainer Peter Bosz en de invallers Guus Til en Ismael Saibari. Hij noemde Til een voorbeeldprof en was onder de indruk van zijn inzet. De Jong was blij dat PSV na de 3-2 voorsprong niet meer in de problemen kwam en prees het doorzettingsvermogen van het team.

De Jong sprak ook over de situatie bij Ajax en gaf aan dat het beter zou zijn voor het Nederlandse voetbal als Ajax zich zou herpakken. Hij merkte op dat de spelers van Ajax teleurgesteld waren na de voorsprong van PSV en dat dit begrijpelijk was.

Tot slot gaf De Jong aan dat hij begreep dat fans van andere clubs blij waren met de huidige positie van Ajax onderaan de ranglijst.