×
Home Livescore

Bosz herstelt PSV met tactische wissels tegen Ajax

Bosz herstelt PSV met tactische wissels tegen Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 18:16 uur

Peter Bosz was aangenaam verrast door de onverwachte wending in de eerste helft van de wedstrijd tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren hadden aanvankelijk weinig in te brengen tegen de Amsterdammers, maar met twee slimme wissels wist de trainer de situatie volledig om te draaien. Het eindresultaat was een spectaculaire 5-2 overwinning voor PSV.

In een interview met ESPN gaf Bosz toe dat het geluk aan de zijde van zijn team was. "We mogen van geluk spreken dat Ajax niet vier keer heeft gescoord in de eerste helft", verklaarde hij. Hij was echter niet bang om de slechte prestatie van zijn spelers onder ogen te zien. "We speelden verschrikkelijk slecht. We hebben zelf veel fouten gemaakt. Normaal gesproken zijn we sterk in balbezit en maken we de juiste keuzes, maar vandaag was het zo slordig dat Ajax telkens kon counteren. Dat is iets waar we vooral naar onszelf moeten kijken."

Opvallend genoeg besloot Bosz om geen woedende toespraak te houden in de kleedkamer tijdens de rust. In plaats daarvan koos hij voor een andere aanpak. "Ik heb gezegd dat we wat wissels gingen doorvoeren (Guus Til en Ismael Saibari kwamen in het veld voor Malik Tillman en Joey Veerman, red.) en ik heb uitgelegd hoe we het zouden aanpakken. We gingen op een andere manier druk zetten. Heb ik geschreeuwd? Nee, iedereen voelde wel dat het niet goed ging. Daar heb je geen schreeuwende trainer voor nodig."

De tweede helft begon met een vliegende start voor PSV, dat al snel uitliep naar een 5-2 overwinning. Bosz was vol lof over de invallers Saibari en Til. "Die jongens waren geweldig", zei hij. "Ze maakten echt het verschil. Maar ook Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen, ook al speelden ze maar tien minuten: hun impact was duidelijk zichtbaar. Zij maakten het verschil."

Al met al was het een opmerkelijke wedstrijd waarin PSV zich knap herstelde na een moeizame eerste helft. Dankzij de tactische ingrepen van Bosz en de sterke optredens van de invallers wist de ploeg uiteindelijk de overwinning binnen te slepen. Een prestatie die zeker indruk maakte op de trainer en het publiek.