×
Home Livescore

Steven Bergwijn ontploft na Ajax's nieuwe nederlaag: "Genoeg bommetjes!"

Steven Bergwijn ontploft na Ajax's nieuwe nederlaag:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 18:32 uur

Steven Bergwijn barst van woede na de recente nederlaag van Ajax, waardoor ze nu onderaan de Eredivisie staan. Hij is helemaal klaar met de geruchten over zijn aanvoerderschap en een mogelijke transfer naar Saudi-Arabië, die als bommetjes op hem worden gegooid.

In een interview met de NOS begint Bergwijn nog optimistisch: "We speelden gewoon goed in de eerste helft. We kregen vijf of zes kansen, waarvan drie honderdprocentkansen. Als we die hadden benut, zou de wedstrijd er heel anders hebben uitgezien. Maar in de tweede helft kwamen we weer dramatisch uit de kleedkamer. Als we vertrouwen hebben, kunnen we laten zien wat we waard zijn."

De Ajax-aanvoerder wijst erop dat er een plan was tegen PSV, wat impliceert dat dit plan niet goed werd uitgevoerd onder leiding van Maurice Steijn. "Elke voetballer heeft duidelijkheid nodig." Toch ging het mis. "Ik probeer iedereen te bereiken, maar het is moeilijk."

Vervolgens wordt Bergwijn gevraagd of hij het leuk vindt om de aanvoerdersband te dragen. "Ja, het is een eer." Maar al snel raakt hij geïrriteerd. "Vanaf dag één zijn de media bezig met de vraag of ik een goede aanvoerder ben. Er worden alleen maar bommetjes gegooid. Wat maakt een aanvoerder een goede aanvoerder? Zijn jullie aanwezig in de kleedkamer? Nee toch? Waar baseren jullie het op? Hoe ik me gedraag op het veld? Ik ben er helemaal klaar mee."

"Het is maar een aanvoerdersband, jullie maken het groter dan het is", gaat Bergwijn verder. "Vanaf dag één zijn jullie al bezig met het gooien van bommetjes en het creëren van onrust." Hij noemt de interesse van Al Ettifaq uit Saudi-Arabië ook 'onzin'. "Dat is wat ik bedoel: bommetjes gooien, daar zijn jullie goed in."