Home Livescore

Manchester United vernederd door Manchester City: 0-3

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 18:56 uur

Manchester United heeft zondag een teleurstellende nederlaag geleden in de Manchester derby. Het team van manager Erik ten Hag kon geen vuist maken tegen het sterke Manchester City van Pep Guardiola en verloor met 0-3.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er op Old Trafford een indrukwekkend eerbetoon gehouden ter nagedachtenis aan de overleden Sir Bobby Charlton. Ten Hag koos ervoor om Sofyan Amrabat in de basisopstelling te zetten, samen met Harry Maguire en Scott McTominay. United begon defensief aan de wedstrijd en zag Maguire al na acht minuten een bal van de doellijn halen. Het team van Ten Hag wachtte geduldig op een counter, maar dit bleek niet effectief te zijn. Na een half uur spelen kreeg Manchester City een strafschop nadat Rasmus Hojlund onhandig vasthield in het eigen strafschopgebied. Erling Haaland benutte de penalty en bracht City op een 0-1 voorsprong.

Vlak voor rust leek Haaland de score te verdubbelen, maar Andre Onana wist knap redding te brengen. In de tweede helft ging het spel op dezelfde manier verder en al na vier minuten maakte Haaland zijn tweede doelpunt. De Noorse spits werd volledig vrijgelaten bij de tweede paal en kopte overtuigend binnen. Na ruim een uur spelen kreeg Marcus Rashford een kans op de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging net naast.

Tien minuten voor tijd zorgde Phil Foden voor de beslissing door de 0-3 te maken voor Manchester City. Even later probeerde de Engelsman nog op spectaculaire wijze te scoren met een omhaal, maar zijn inzet miste het doel. In blessuretijd trapte Antony nog richting Jérémy Doku, maar ontsnapte hij aan een rode kaart. Na drie opeenvolgende overwinningen weet Ten Hag nu weer hoe het is om te verliezen. Manchester United blijft op de achtste plaats staan in de Premier League, terwijl Manchester City nu samen met Arsenal op de tweede plaats staat.