×
Home Livescore

VfB Stuttgart laat zaak Mislintat rusten na onderzoek

VfB Stuttgart laat zaak Mislintat rusten na onderzoek
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 20:56 uur

VfB Stuttgart neemt geen verdere maatregelen tegen Sven Mislintat, de voormalige technisch directeur van de club. Na een grondig onderzoek is gebleken dat Mislintat geen regels heeft overtreden, waardoor er geen reden is voor verdere actie.

In september startte Stuttgart een onderzoek naar het gedrag van Mislintat, die van 2019 tot 2022 werkzaam was als technisch directeur in het Mercedes-Benz Arena. Er waren vermoedens dat hij bepaalde zaakwaarnemers voortrok. Dit onderzoek werd gestart naar aanleiding van de ophef rondom de Ajax-trainer van Borna Sosa.

Een extern advocatenkantoor heeft het onderzoek naar Mislintat uitgevoerd en heeft geen ernstige strafbare feiten kunnen ontdekken. Wel werd zijn werkwijze niet altijd als perfect beschouwd. Hij heeft Stuttgart namelijk niet op de hoogte gesteld van zijn nauwe banden met het zaakwaarnemerskantoor AkA Global.

Het onderzoek naar Mislintat bij Ajax is nog gaande. De Duitser verliet eind september de Johan Cruijff Arena vanwege een gebrek aan steun.

Tegenwoordig woont Mislintat weer in Stuttgart met zijn vrouw en twee kinderen. Afgelopen weekend was hij aanwezig op de tribune tijdens de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim, waarin Wout Weghorst zijn eerste doelpunt voor de club maakte sinds maart.