×
Home Livescore

Ajax's Avila afgemaakt door ESPN-analisten na verlies tegen PSV

Ajax's Avila afgemaakt door ESPN-analisten na verlies tegen PSV
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 21:00 uur

In een teleurstellende wedstrijd tussen PSV en Ajax (5-2) heeft Gaston Avila opnieuw geen indruk weten te maken. ESPN-analisten Mario Been en Kenneth Perez zijn genadeloos in hun kritiek op de Argentijnse verdediger, die als linksback speelde in Eindhoven.

Been uit zijn verbazing over het optreden van Avila bij Dit Was Het Weekend: "Het was werkelijk een verschrikking om naar te kijken. We hebben het vaak over de geweldige aankopen van Mislintat, maar dit slaat werkelijk alles. Dit niveau is simpelweg niet acceptabel voor Ajax. Hij werd geraakt in zijn gezicht en maakte maar liefst twaalf rollen..."

Been gaat verder: "Avila leek totaal niet te begrijpen wat er gebeurde en wat mij vooral opviel, was dat hij geen enkele intentie toonde om het goed te maken. Hij gaf gewoon op. In de slotfase werd hij dan ook uit zijn lijden verlost door Anass Salah-Eddine. Waarom niet gewoon voor hem kiezen? Een simpele Nederlandse back die tenminste weet wat hij moet doen."

Perez sluit zich volledig aan bij zijn collega: "Ik heb het gevoel dat Avila zich te goed voelt om als linksback te spelen. Alsof hij denkt: linksback is beneden mijn niveau, ik moet centraal spelen. Hij liet zijn man werkelijk alle kanten op gaan, zowel aan de binnen- als buitenkant. Het verbaast me echt dat er niet eerder werd ingegrepen. Johan Bakayoko kon doen en laten wat hij wilde."