×
Home Livescore

Brobbey's balansproblemen en gemiste kansen kosten Ajax de overwinning

Brobbey's balansproblemen en gemiste kansen kosten Ajax de overwinning
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 21:08 uur

In het spraakmakende televisieprogramma Dit was het Weekend op ESPN, kijken de voetbalanalisten Kenneth Perez en Mario Been terug op de spectaculaire wedstrijd tussen PSV en Ajax. De heren waren getuige van een intense strijd waarin de Amsterdammers in de eerste helft talloze kansen hadden om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Helaas lieten ze deze mogelijkheden onbenut, met name Brian Brobbey, die volgens Perez te weinig rust en balans heeft in zijn afwerking.

Perez, altijd scherp in zijn analyses, benadrukt het terugkerende probleem van Brobbey: "Al weken geleden heb ik het gehad over zijn valpartijen na het afwerken, en vandaag was het weer raak. Telkens wanneer hij een schot lost, valt hij als een baksteen. Dit duidt erop dat hij niet volledig in balans is of dat hij te gehaast te werk gaat."

De voetbalanalist haalt een specifieke kans aan waarin Brobbey mist en vervolgens ten val komt. "Dit is een combinatie van schaamte en onhandigheid. Hij had deze bal gewoon in een leeg doel moeten schuiven." Vervolgens toont Perez een andere kans waarbij Brobbey wederom omvalt tijdens zijn poging om te scoren. "Hij verliest zijn evenwicht compleet. De bal glipt letterlijk onder zijn voet door."

Been, nieuwsgierig als altijd, vraagt zich af of Brobbey wellicht te snel wil handelen. Perez bevestigt dit vermoeden: "Absoluut. Een goede afmaker neemt even een moment van rust voordat hij afwerkt, maar Brobbey gaat in hetzelfde tempo door. Dit is een groot gemis voor een spits. Zeker wanneer je zulke kansen krijgt en je vleugelspelers ook niet echt doelpunten maken. Kijk naar spelers zoals Luuk de Jong. Hij weet zijn doelpunten te maken, maar is ook van onschatbare waarde met zijn kopkracht en het creëren van kansen voor anderen. Zijn vleugelspelers weten ook het net te vinden."

Met deze scherpe analyse van Perez en de interessante discussie met Been, wordt duidelijk dat Brobbey nog stappen moet zetten om een complete en effectieve spits te worden. Zijn gebrek aan rust en balans in zijn afwerking vormen een obstakel voor zijn succes. Hopelijk kan hij deze aspecten verbeteren en zijn potentieel volledig benutten in de toekomst.