×
Home Livescore

Gewelddadige aanval op spelersbus en afgelasting Marseille-Lyon

Gewelddadige aanval op spelersbus en afgelasting Marseille-Lyon
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 21:16 uur

Ongekende chaos ontvouwde zich in de straten van Marseille, waar een schokkend incident plaatsvond voorafgaand aan de langverwachte confrontatie tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon. De spelersbus van de bezoekende ploeg werd het doelwit van een verwoestende aanval, waarbij stenen en fakkels als projectielen werden gebruikt. De beelden die zijn vastgelegd, tonen een angstaanjagend tafereel dat de grenzen van het fatsoen ver overschrijdt.

De gevolgen van deze brute aanval waren verwoestend, met meerdere gewonden als trieste uitkomst. Onder de slachtoffers bevond zich niemand minder dan Lyon-trainer Fabio Grosso, wiens gezicht op gruwelijke wijze werd opengereten. De impact van deze verwondingen zal ongetwijfeld nog lang voelbaar zijn.

De geplande aftrap van de wedstrijd stond gepland om 21.00 uur, maar helaas moest deze abrupt worden geannuleerd vanwege de onveilige situatie die was ontstaan. De veiligheid van spelers, staf en supporters kon niet langer worden gegarandeerd, waardoor een bittere nasmaak overheerst in de voetbalwereld.

Dit schandalige incident werpt een schaduw over de sportieve rivaliteit tussen beide clubs en herinnert ons aan de donkere kant van het voetbal. Het is van cruciaal belang dat dergelijke gewelddadige uitbarstingen krachtig worden veroordeeld en dat er passende maatregelen worden genomen om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.