×
Home Livescore

Van Hanegem ergert zich aan Twente en Feyenoord

Van Hanegem ergert zich aan Twente en Feyenoord
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 21:56 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem heeft zich afgelopen zondagmiddag mateloos gestoord aan de gedragingen van FC Twente en Feyenoord. De spelers van de Enschedese club leken voortdurend de grenzen op te zoeken, terwijl de Rotterdammers volgens Van Hanegem alles maar lieten gebeuren.

Van Hanegem zag hoe Twente er alles aan deed om het de regerend landskampioen moeilijk te maken. "Feyenoord, kom op zeg. Deze jongens hebben toch tegen Atlético Madrid en Lazio gespeeld?", vraagt hij zich af. "Dan laat je jezelf toch niet zo intimideren door spelers als Steijn, Sadílek, Hilgers en Pröpper?"

"Als Twente een voorsprong heeft, rollen ze bij elk duel over het gras", vervolgt Van Hanegem. "Als regerend landskampioen zou je na een paar minuten toch moeten zeggen: 'Doe nou niet zo kinderachtig, Sadílek'. Maar ze lieten het allemaal maar gebeuren. Dat heeft me echt teleurgesteld."

Van Hanegem wijst vervolgens naar scheidsrechter Dennis Higler. "Natuurlijk moet je dan ook een scheidsrechter hebben die zijn mannetje staat. En helaas was Dennis Higler niet de juiste persoon voor deze wedstrijd. Hij maakte de hele wedstrijd dat gebaar naar zijn stopwatch, alsof hij wilde laten zien dat hij de tijd niet zou laten rekken. Maar de trainers waren juist degene die zich zorgen maakten bij FC Twente - Feyenoord."

"De verzorger van Twente moest om de paar minuten naar spelers sprinten die deden alsof ze zwaar geblesseerd waren", vervolgt Van Hanegem. "De VAR had bijna een kwartier nodig om te beoordelen of de 2-0 wel of geen buitenspel was. En vervolgens trekt Higler er precies zes minuten blessuretijd bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd waren er weer twee 'zwaar' geblesseerde spelers bij Twente. En als je een loopneus hebt, staat Higler verzorging toe", aldus Van Hanegem, die tot slot benadrukt dat Feyenoord "de punten niet verdiende".