×
Home Livescore

Van der Vaart waarschuwt Ajax voor degradatiegevaar: 'Ik maak me zorgen'

Van der Vaart waarschuwt Ajax voor degradatiegevaar: 'Ik maak me zorgen'
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 23:08 uur

Voormalig voetbalster Rafael van der Vaart heeft zijn bezorgdheid geuit over de degradatie van Ajax tijdens een recente uitzending van Studio Voetbal. Met zijn eigen ervaringen bij HSV in gedachten, waarschuwt de analist dat de Amsterdamse club moet oppassen voor onderschatting.

Tijdens de uitzending overhandigde Pierre van Hooijdonk op speelse wijze een rode lantaarn aan Van der Vaart, waarna presentator Sjoerd van Ramshorst de voormalige Ajacied vroeg of hij vreest voor degradatie van Ajax. "Ja, ik ben echt heel bang voor degradatie", antwoordde Van der Vaart. "En ik zal je vertellen waarom. Iedereen doet er een beetje luchtig over, maar ik heb het zelf meegemaakt bij HSV. Op een gegeven moment, als je daar blijft hangen... je wint niet zomaar van FC Volendam thuis, of van RKC, en ga zo maar door."

Van Hooijdonk reageerde met een knipoog: "Ik denk dat je het nu wel héél serieus neemt. In de Bundesliga ligt het gemiddelde niveau veel hoger dan in Nederland. Daar zijn de afgelopen jaren veel grote clubs gedegradeerd. Dat zal in Nederland nooit gebeuren, maak je geen zorgen."

Van der Vaart hield echter vol: "Ik maak me wél zorgen. Ajax staat op de achttiende plaats. Je moet het serieus nemen. Je kunt wel zeggen: 'We moeten nog tegen RKC en Volendam', maar je wint niet zomaar van Volendam en tegen RKC moet je ook nog maar zien te winnen, als zij er vol voor gaan."

Met deze uitspraken van Van der Vaart wordt de spanning rondom degradatie bij Ajax verder aangewakkerd. De club zal er alles aan moeten doen om degradatie te voorkomen en zich te herpakken in de komende wedstrijden.