×
Home Livescore

Ajax blijft steken na ontslag Steijn: Van der Vaart kritisch

Ajax blijft steken na ontslag Steijn: Van der Vaart kritisch
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 oktober 2023 23:48 uur

Voormalig voetballer Rafael van der Vaart heeft in het programma Studio Voetbal zijn mening gegeven over het ontslag van Maurice Steijn bij Ajax. Volgens Van der Vaart heeft het ontslag van Steijn geen positief effect gehad op de prestaties van de club. Hij constateerde dat Ajax een sterke eerste helft speelde tegen PSV, maar dat ze na rust flink terugvielen. Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk vroeg Van der Vaart of hij denkt dat Arne Slot meer uit dit Ajax zou kunnen halen.

Van der Vaart begon zijn antwoord met de opmerking dat Steijn het niet goed heeft gedaan, maar dat de spelers hetzelfde blijven. Hij verwees naar het feit dat Maduro het overnam en dat Ajax tijdens de wedstrijd tegen Brighton niet eens over de helft van het veld kwam. Hij vond de eerste helft van de wedstrijd tegen PSV indrukwekkend, maar vond dat Ajax eigenlijk vier of vijf doelpunten had moeten maken. In de tweede helft ging het volgens hem echter veel minder.

Van Hooijdonk confronteerde Van der Vaart met uitspraken die hij in het verleden had gedaan. Van der Vaart had toen gezegd dat Feyenoord niet het beste materiaal had, maar dat Arne Slot er het maximale uit wist te halen. Van Hooijdonk vroeg Van der Vaart of hij denkt dat Slot met dit Ajax beter zou presteren dan Steijn en Maduro. Van der Vaart wilde eigenlijk niet op die discussie ingaan en reageerde met de opmerking dat Van Hooijdonk ook met meel in zijn mond praat. Hij beschuldigde Van Hooijdonk ervan iets tegen Maurice te hebben en dat hij nu weer terugkwam op Steijn. Volgens Van der Vaart is het verschil dat Steijn is ontslagen en dat Ajax kansloos heeft verloren van Brighton en met 5-2 heeft verloren van PSV. Hij voelde zich aangevallen omdat hij Steijn verdedigde.