×
Home Livescore

Hans Kraay jr. betwijfelt impact van Hedwiges Maduro bij Ajax

Hans Kraay jr. betwijfelt impact van Hedwiges Maduro bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 10:08 uur

Hans Kraay junior uit zijn twijfels over de rol van Hedwiges Maduro. De tijdelijke trainer van Ajax had volgens Kraay veel meer invloed moeten uitoefenen als rechterhand van Maurice Steijn, zo klinkt het.

Ajax haalde Maduro afgelopen zomer voor een bedrag van zes ton weg bij Almere City FC, waar de assistent-trainer indruk maakte aan de zijde van Alex Pastoor. "Daar was hij heel dominant als coach. Die vrijheid kreeg hij ook van Alex Pastoor", aldus Kraay bij ESPN. "Voor zo'n Maduro heeft Ajax dus zes ton betaald."

Het feit dat Maduro op de achtergrond bleef tijdens de historisch zwakke seizoensstart onder Steijn, zit Kraay dwars. "Hij zat naast Steijn toen het hele team uit elkaar viel, maar toen heb ik hem niet gezien. Denk je nou echt dat Steijn 'blijf zitten' zegt als Maduro opstaat? Nee, ik heb hem niet gezien. Hij zakte onderuit in de dug-out, dat vind ik heel opmerkelijk."

Aad de Mos is het eens met Kraay. "Dat is typisch voor assistenten. Ik keek zaterdag naar sc Heerenveen. Ze kwamen op voorsprong en toen zag ik een assistent opstaan die ik al zeven weken niet had gezien. Als het niet goed gaat, zie je ze nooit."

Maandag maakt Maduro weer plaats bij Ajax, nadat hij als eindverantwoordelijke op de bank zat tijdens de wedstrijden tegen Brighton (2-0) en PSV (5-2). John van 't Schip zal het seizoen afmaken.