×
Home Livescore

Erik ten Hag kan problemen bij United niet oplossen Manchester United verliest met 0-3 van Manchester City Ten Hag's positie wankelt in Engelse pers

Erik ten Hag kan problemen bij United niet oplossen

Manchester United verliest met 0-3 van Manchester City

Ten Hag's positie wankelt in Engelse pers
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 10:33 uur

Erik ten Hag, de Nederlandse coach van Manchester United, heeft geen oplossing kunnen vinden voor de problemen rond zijn positie tijdens de wedstrijd tegen Manchester City. Het rode deel van de stad verloor met 0-3 van het blauwe deel, waardoor de vormcrisis van United voortduurt. Ook in de Engelse pers wordt opgemerkt dat de positie van Ten Hag steeds wankeler wordt.

Volgens The Guardian wordt het gat tussen Manchester City en Manchester United steeds groter. "United komt niet eens in de buurt van het verkleinen van de kloof tussen beide clubs. Als je tegen misschien wel de beste spits ter wereld speelt, kun je hem niet zomaar vrij laten inkoppen. Zelfs als City een mindere eerste helft speelt, heeft United geen kans. Dat zegt genoeg over het enorme gat dat er is."

De Engelse krant legt de schuld voor de huidige positie en vorm van United vooral bij Ten Hag. "Hij is de schuldige. Na zeventien maanden en drie transferperiodes heeft hij een ploeg op het veld staan zonder duidelijk strijdplan. Er zijn gewoon te veel spelers die het niveau niet aankunnen. De spelers die hij heeft gehaald, hebben niet de gewenste impact."

De media in Manchester zijn genadeloos voor Ten Hag en United. Manchester Evening News spreekt van een ontluisterende ervaring. "Zeven overwinningen en zeven nederlagen dit seizoen. Het gat tussen United en City is slechts negen punten, maar op het veld is het verschil enorm. Soms lijkt het alsof ze een compleet andere sport beoefenen. Dit is de slechtste seizoensstart van United sinds 1986." Het medium concludeert dat er sprake is van muiterij binnen de club. "Het publiek begon te juichen toen Marcus Rashford werd gewisseld. Ten Hag twijfelt ook wekelijks aan zichzelf. United is zo diep gezonken dat ze teruggrijpen naar het mikken op de counter."

Ook The Sun is kritisch over de malaise bij United. "In je eigen stad vernederd worden door je aartsrivaal is het ergste wat je kunt overkomen. Ten Hag kreeg flink wat boegeroep over zich heen, ook omdat de supporters niet tevreden zijn met de huidige gang van zaken bij de club. Het moet een nachtmerrie voor hen zijn."

Naast Ten Hag krijgt ook Antony, de Braziliaanse speler van United, kritiek van The Mirror. Hij deelde een harde overtreding uit aan Jérémy Doku, maar kreeg slechts een gele kaart. "Ten Hag heeft nog geen harten veroverd op Old Trafford, maar de huidige situatie bij United wordt belichaamd door Antony. De club heeft meer dan 95 miljoen euro voor hem betaald. Ten Hag zijn baan staat niet op het spel, maar zijn reputatie wel."

Volgens The Telegraph zijn de keuzes van Ten Hag een reden dat de Nederlander moet vrezen voor zijn baan. "Het rommelt boven 'The Theatre of Dreams'. Ten Hag krijgt boegeroep over zich heen vanwege zijn wissels en de basisopstelling bij United. Zijn krediet begint op te raken."