×
Home Livescore

Luuk de Jong begrijpt blijdschap fans over Ajax's laatste plek

Luuk de Jong begrijpt blijdschap fans over Ajax's laatste plek
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 11:00 uur

In een opmerkelijke wending weigerde Luuk de Jong afgelopen zondag om een sneer uit te delen naar Ajax en hun huidige vorm. Na de wedstrijd sprak de spits openhartig bij ESPN en gaf hij aan dat hij begrip heeft voor de gedachten van de fans, maar dat het voor het Nederlandse voetbal wel jammer is. Opvallend genoeg was De Jong echter blijer met het verlies van Feyenoord.

"Die achttiende plek, dat is nog nooit voorgekomen", vertelde De Jong na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. "Voor het Nederlandse voetbal is dit natuurlijk ook niet goed. Ik begrijp dat de PSV-fans en andere fans in Nederland daar blijer mee zijn. Ik focus me vooral op onszelf, maar ik denk dat het beter is als Ajax zich herpakt. Voor het Nederlandse voetbal moeten ze gewoon punten pakken, maar ze hebben het nu wel heel zwaar ja."

Het verlies van Feyenoord daarentegen zorgde voor een brede glimlach op het gezicht van De Jong. Dit had alles te maken met het feit dat PSV daardoor weer drie punten kon uitlopen op de titelverdediger. "Een heerlijke dag. Maar het belangrijkste is dat wij als team de grote wedstrijden blijven winnen. Ik denk dat dit een seizoen kan zijn waarin de topteams weinig punten laten liggen."

De uitspraken van De Jong hebben ook de aandacht getrokken van ESPN NL, die het nieuwsbericht de wereld in stuurde. Hieruit blijkt dat De Jong van mening is dat het niet goed is voor het Nederlands voetbal dat Ajax momenteel onderaan staat, maar hij begrijpt wel dat andere fans daar heel blij mee zijn. Een opmerkelijke visie van de PSV-spits.