×
Home Livescore

Kenneth Perez vol lof over "ongelofelijk sterke" Ugalde bij FC Twente

Kenneth Perez vol lof over
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 11:48 uur

Kenneth Perez heeft afgelopen zondag een buitengewone ervaring gehad tijdens de wedstrijd van FC Twente, waarbij hij volop heeft genoten van de verrichtingen van Manfred Ugalde. Als analist bij ESPN kon Perez zijn enthousiasme niet onderdrukken en sprak hij vol lof over de indrukwekkende prestaties van de Costa Ricaanse spits, die zelfs vergeleken werd met een legendarische Eredivisie-aanvaller.

"De kracht die Ugalde aan de bal heeft, is werkelijk ongelooflijk", vertelde een opgetogen Perez over de Twente-spits. "Je hoeft niet per se groot en breed te zijn om balvast te zijn. Tijdens de wedstrijd probeerden alle spelers van de tegenpartij hem van de bal te zetten, maar hij hield de controle gewoon. Hij vocht met alles wat hij in zich had en Feyenoord slaagde er gewoon niet in om hem van de bal te krijgen."

Perez merkte op dat Ugalde in zijn spel enige gelijkenis vertoont met Luis Suarez. "Daar doet hij me wel aan denken, ja. Bij Suarez dacht iedereen ook altijd dat het puur geluk was als hij de bal behield, maar als je dat zo vaak voor elkaar krijgt, kun je dat niet meer aan geluk toeschrijven. Ugalde moet nog wel werken aan zijn balbehandeling, die kan nog wat verfijning gebruiken."

Met zijn lovende woorden heeft Perez duidelijk laten blijken dat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van Ugalde. De vergelijking met een iconische spits uit de Eredivisie benadrukt de potentie en het talent van de jonge Costa Ricaan. Het is duidelijk dat Ugalde een veelbelovende toekomst tegemoet gaat in het Nederlandse voetbal.