×
Home Livescore

De Mos verbaasd over zwak PSV-middenveld tegen Ajax

De Mos verbaasd over zwak PSV-middenveld tegen Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 13:16 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Aad de Mos zijn verbazing uitgesproken over de wedstrijd tussen PSV en Ajax afgelopen zondag. De Mos, een bekende voetbalanalist, was met name geschokt door het teleurstellende optreden van PSV in de eerste helft, vooral op het middenveld.

"Ik was echt sprakeloos", verklaarde De Mos aan het Eindhovens Dagblad. "Binnen vijftien minuten had Ajax al met 0-4 voor kunnen staan. Dat had ik echt niet verwacht. Ajax speelde fantastisch, maar dat kwam ook door het zwakke middenveld van PSV."

De Mos wees met name op de prestaties van Joey Veerman en Malik Tillman, die werden overklast door Kristian Hlynsson, Kenneth Taylor en Branco van den Boomen. Ook Jerdy Schouten kon het tempo niet meer bijbenen, waardoor André Ramalho en Olivier Boscagli het ook zwaar hadden.

De Mos was kritisch over Tillman en Veerman, die in de rust werden gewisseld. "Tillman heeft ondanks zijn technische vaardigheden geen succes gehad bij Rangers en Bayern München, omdat zijn handelingssnelheid te laag ligt. En Veerman zal zelf ook wel hebben gemerkt dat het niet lekker liep. Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van voetbal, zag in de rust dat het probleem van PSV op het middenveld lag."

De Mos' opmerkingen zullen ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen binnen de voetbalwereld. Het is duidelijk dat PSV nog werk te doen heeft om hun middenveld te versterken en te zorgen dat ze beter kunnen concurreren met teams als Ajax.