×
Home Livescore

AZ-NEC duel in onzekerheid: Dost's ineenstorting verstoort wedstrijd

AZ-NEC duel in onzekerheid: Dost's ineenstorting verstoort wedstrijd
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 15:13 uur

Onzekerheid rondom AZ en NEC-wedstrijd na incident met speler

De voetbalwereld houdt zijn adem in na een onverwachte wending tijdens de wedstrijd tussen AZ en NEC. Het duel, dat plaatsvond in Alkmaar, werd abrupt gestaakt in de negentigste minuut nadat NEC-spits Bas Dost plotseling in elkaar zakte.

Op het moment van de onderbreking stond NEC met 1-2 voor. De vijf minuten blessuretijd die nog gespeeld moeten worden, blijken echter een uitdaging te zijn om in te plannen. De KNVB worstelt met het vinden van een geschikte datum, gezien de drukte op de voetbalkalender. NEC staat donderdag alweer op het veld voor een KNVB Beker-wedstrijd tegen Roda JC, terwijl AZ in de komende weken deelneemt aan de Conference League. Bovendien is er een interlandperiode waarin de Eredivisie stil komt te liggen.

Een woordvoerder van de KNVB heeft laten weten dat het vinden van een geschikte datum nog een hele puzzel is. "De voetbalkalender zit behoorlijk vol", aldus de woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. "We zijn vandaag verder aan het kijken, maar ik verwacht dat er pas later deze week duidelijkheid zal zijn."

Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met Bas Dost. De aanvaller wordt nog steeds onderzocht in het ziekenhuis in Alkmaar, waar hij verblijft. Zijn gezondheidssituatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het medische team.