×
Home Livescore

Vurige wens overleden vrouw: John van 't Schip terug bij Ajax

Vurige wens overleden vrouw: John van 't Schip terug bij Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 15:40 uur

In een opmerkelijke wending heeft John van 't Schip onthuld waarom hij op dit moeilijke moment in zijn privéleven besloten heeft om bij Ajax aan de slag te gaan. De 59-jarige trainer heeft laten weten dat het een diepgewortelde wens was van zijn onlangs overleden vrouw om weer betrokken te zijn bij de Amsterdamse club.

Ajax bevestigde maandagochtend dat Van 't Schip het seizoen zal afmaken als interim-trainer. In een interview met ESPN legt hij uit waarom hij deze uitdagende taak op zich neemt. "Ten eerste is Ajax mijn club. Ik wil graag helpen. Ten tweede hebben mijn vrouw Danielle en ik hier uitvoerig over gesproken voordat ze overleed. Het was haar grote wens dat ik weer betrokken zou raken bij Ajax."

"Om meerdere redenen is dit een belangrijke stap voor mij", vervolgt Van 't Schip. "Ten eerste omdat Ajax mijn club is, maar ook omdat het de club van mijn vrouw was. Onze liefde is hier begonnen." Hij verwijst naar het feit dat hij oorspronkelijk een andere rol binnen de club zou vervullen, waarschijnlijk in het management. Na het vertrek van Maurice Steijn nam Ajax contact op met Van 't Schip. "Ik was vorige week met mijn kinderen in Athene, na de begrafenis van mijn vrouw."

Het was daar dat Van 't Schip zich realiseerde dat hij in beeld was als interim-trainer. "Ik heb dit ook met Danielle besproken. Ze zei: 'Dat moet je doen.' Daarom was de beslissing voor mij heel makkelijk. Mijn vrouw heeft vanuit de hemel haar zegen gegeven."

Om de volledige video te bekijken, moet je op de link in de tweet klikken.