×
Home Livescore

Sparta Rotterdam in beroep tegen schorsing Verschueren

Sparta Rotterdam in beroep tegen schorsing Verschueren
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 17:16 uur

Sparta Rotterdam heeft vandaag aangekondigd dat ze het niet eens zijn met de voorgestelde schorsing van middenvelder Arno Verschueren. De Belgische speler kreeg afgelopen weekend een rode kaart na een stevige tackle op Zakaria Bakkali.

Hoewel Sparta na de rode kaart met tien man verder moest, slaagden ze er toch in om met 2-0 van RKC te winnen. Maar nu smaken de overwinning toch wat zuurder. Verschueren zal namelijk drie wedstrijden moeten missen, als het aan de aanklager betaald voetbal ligt. Maar Sparta is het hier niet mee eens, zoals te lezen is in een bericht op hun officiële clubkanaal.

"Sparta Rotterdam vindt deze straf te zwaar en zal de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie", zo staat er te lezen. Ook Verschueren zelf, die vlak voor zijn rode kaart nog wist te scoren, hoopt dat zijn schorsing beperkt blijft tot één wedstrijd. De tuchtcommissie zal nu moeten beslissen over de definitieve schorsing van Verschueren.

Komende woensdag staat er alweer een KNVB Beker-uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels op het programma voor Sparta, dus het is afwachten of Verschueren daarbij aanwezig kan zijn. En aankomende zondag komt Almere City op bezoek, dus het is nog maar de vraag of hij daarbij betrokken kan zijn.

Het schikkingsvoorstel van de KNVB, om Arno Verschueren voor drie wedstrijden te schorsen, wordt niet geaccepteerd.