×
Home Livescore

Van 't Schip en Van Gaal bespreken voetbalplannen Ajax

Van 't Schip en Van Gaal bespreken voetbalplannen Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 18:32 uur

In een verrassende wending heeft John van 't Schip onlangs een geheime ontmoeting gehad met niemand minder dan Louis van Gaal. De kersverse trainer van Ajax, die mogelijk een nieuw systeem wil introduceren, heeft met de externe adviseur gesproken over diverse voetbalgerelateerde zaken.

Van 't Schip is maandag officieel gepresenteerd als de nieuwe Ajax-trainer en staat voor een enorme uitdaging. Na de vernederende 5-2 nederlaag tegen PSV bevindt de club zich op een historische 18e plaats. Tijdens het aanstellingsproces heeft Van 't Schip contact gehad met Van Gaal. "Ja, wat hij precies vroeg en van mij wilde, dat is iets tussen mij en Louis. Maar het is duidelijk dat ik zijn steun heb en dat hij het belangrijk vindt dat er nu iets gaat gebeuren, dat er verandering komt", aldus Van 't Schip volgens bronnen van Voetbal International.

"Daarnaast hebben we het ook gehad over zaken waar hij veel ervaring mee heeft", vervolgt de nieuwe hoofdverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA. "Maar het allerbelangrijkste, en dat is ook wat hij benadrukt, is dat je altijd je eigen gevoel moet blijven volgen. Je moet trouw blijven aan jezelf."

Ajax heeft dit seizoen al 21 tegendoelpunten geïncasseerd, meer dan in het hele vorige seizoen onder Erik ten Hag. Zou Van 't Schip het traditionele 4-3-3 systeem willen verruilen voor een gedurfde 5-3-2 formatie? "Dat zou kunnen. Maar op dit moment gaat het vooral om duidelijkheid. Het is echter iets wat we kunnen overwegen. Natuurlijk hebben Louis en ik ook gesproken over de tactische aspecten van het spel, maar zoals ik al zei, moeten we ook trouw blijven aan onszelf. Als we denken dat er verandering nodig is, dan zullen we dat doorvoeren."