×
Home Livescore

Twijfel over aanvoerderschap Bergwijn bij Ajax onder nieuwe trainer

Twijfel over aanvoerderschap Bergwijn bij Ajax onder nieuwe trainer
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 19:08 uur

In een verrassende wending is het onzeker geworden of Steven Bergwijn zijn positie als aanvoerder van Ajax behoudt met de komst van de nieuwe trainer John van 't Schip. Van 't Schip, die onlangs werd gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA, heeft laten weten dat hij de komende tijd zal nadenken over deze kwestie.

Afgelopen zomer werd Bergwijn door de inmiddels vertrokken Maurice Steijn benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Ajax, waarbij hij Dusan Tadic opvolgde. Na de nederlaag tegen PSV op zondag gaf Bergwijn aan dat hij het gevoel had dat zijn aanvoerderschap vanaf het begin in twijfel werd getrokken door de media.

"Dat zijn zaken waar ik met de spelers over zal praten", aldus Van 't Schip in een interview met Voetbal International. "Op dit moment kan ik er nog niets over zeggen. Ik heb wel dingen gelezen, maar ik heb zelf nooit iets over dit onderwerp in de pers gezegd. Of Steven Bergwijn sowieso aanvoerder blijft? Niets staat vast. Iedereen moet zijn plek verdienen. We moeten allemaal dezelfde kant op gaan. Daarin moeten we ook realistisch zijn."

De kersverse trainer van Ajax is van mening dat er binnen de huidige selectie 'niet veel aanvoerders' zijn. "We zullen dit op een goede manier bekijken. En nogmaals, we zijn er om te helpen. Wie het ook wordt, of het nu Steven is of iemand anders, we zullen hem ondersteunen."