×
Home Livescore

Simeone en Atlético Madrid verlengen samenwerking, salarisverlaging geen probleem

Simeone en Atlético Madrid verlengen samenwerking, salarisverlaging geen probleem
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 20:09 uur

In een verrassende wending lijkt het erop dat Diego Simeone en Atlético Madrid nog langer aan elkaar verbonden zullen blijven. Volgens bronnen uit Spanje zijn de onderhandelingen over een contractverlenging in volle gang.

Simeone heeft al dertien seizoenen bij Atlético op zijn naam staan en zijn huidige contract loopt volgende zomer af. Hoewel er aanvankelijk geruchten waren over een mogelijk vertrek, lijken beide partijen nu vastbesloten om samen door te gaan. Atlético hoopt op een verlenging van drie seizoenen, terwijl de Argentijnse trainer de voorkeur geeft aan een contractverlenging van twee seizoenen. Naar verluidt vormt dit verschil geen obstakel in de onderhandelingen.

Echter, Atlético kan niet langer voldoen aan de hoge salariseisen van Simeone. Als de trainer wil blijven, zal hij genoegen moeten nemen met een aanzienlijke salarisverlaging. Volgens Marca heeft Simeone begrip getoond voor de financiële situatie van de club en is hij bereid om salaris in te leveren. Zijn zus en zaakwaarnemer, Natalia Simeone, heeft al gesprekken gevoerd met Atlético-CEO Miguel Ángel Gil Marín.

Simeone staat bekend als een van de best betaalde trainers ter wereld, met een jaarlijks inkomen van ruim dertig miljoen euro. Hoeveel hij precies zal moeten inleveren, blijft vooralsnog onduidelijk. Maar het lijkt erop dat de passie en toewijding van Simeone voor Atlético Madrid belangrijker zijn dan het financiële aspect.