×
Home Livescore

Jude Bellingham wint Kopa Trophy tijdens Ballon d'Or-ceremonie

Jude Bellingham wint Kopa Trophy tijdens Ballon d'Or-ceremonie
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 21:24 uur

Jude Bellingham, de jonge sensatie van het voetbalveld, heeft zojuist de felbegeerde Kopa Trophy in de wacht gesleept. Tijdens de prestigieuze Ballon d'Or-uitreiking werd de middenvelder van Real Madrid uitgeroepen tot de beste speler onder de 21 jaar. Met deze overwinning volgt hij in de voetsporen van grootheden als Matthijs de Ligt en laat hij Xavi Simons achter zich.

De Kopa Trophy, een prijs die ook tijdens de Ballon d'Or-ceremonie wordt uitgereikt, was dit jaar een hevige strijd tussen Bellingham, Simons, Jamal Musiala, Eduardo Camavinga en eerdere winnaars Pedri en Gavi. Maar uiteindelijk was het de twintigjarige Engelsman die als winnaar uit de bus kwam. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Pedri, Gavi, De Ligt en Kylian Mbappé, die de afgelopen jaren de Kopa Trophy in ontvangst mochten nemen.

Bellingham maakte afgelopen zomer een spraakmakende overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid, voor een duizelingwekkend bedrag van ruim honderd miljoen euro. In Duitsland was hij al een belangrijke speler, maar greep hij op de laatste speeldag net naast de landstitel. In Spanje is Bellingham echter uitgegroeid tot dé revelatie van het seizoen. In zijn nieuwe rol als nummer tien heeft hij evenveel doelpunten gescoord als het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld voor Real Madrid. Afgelopen weekend was hij nog twee keer trefzeker tegen FC Barcelona, wat zijn indrukwekkende vorm bevestigt.