×
Home Livescore

Van Basten verbaasd over Brobbey's falen voor de keeper

Van Basten verbaasd over Brobbey's falen voor de keeper
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 22:24 uur

Marco van Basten verbaasd over gebrek aan efficiëntie Brian Brobbey

In een opmerkelijke uitspraak heeft Marco van Basten zijn verbazing geuit over het feit dat Brian Brobbey regelmatig faalt in één-op-één situaties met de keeper. De voormalig winnaar van de Ballon d'Or wijst hierbij ook naar de opleiding van Ajax.

Hoewel Brobbey afgelopen zondag wist te scoren in de wedstrijd tegen PSV, waar Ajax met 5-2 verloor, liet hij daarvoor twee grote kansen onbenut. "Het is ongelooflijk dat hij twaalf jaar lang in de Ajax-opleiding heeft gezeten en nog steeds niet weet wat hij moet doen in zo'n situatie", aldus Van Basten bij Rondo.

Van Basten vervolgt zijn betoog door te wijzen op de trainingen bij Ajax. "Ajax pronkt altijd met hun opleiding, maar als je deze jongen dagelijks traint op één-op-één situaties vanuit verschillende hoeken, dan zou hij op een gegeven moment moeten weten wat hij moet doen." De oud-topspits benadrukt dat Brobbey fysiek sterk is en kan voetballen, maar dat hij nog een belangrijk stukje mist om echt uit te blinken.

Naast de kritiek op de Ajax-opleiding, benadrukt Van Basten ook dat Brobbey zelf meer had moeten oefenen op één-op-één situaties. De jonge spits heeft dit seizoen al meerdere grote kansen gemist en staat momenteel op drie Eredivisie-doelpunten na acht wedstrijden voor hekkensluiter van de Eredivisie.