×
Home Livescore

Bas Dost's humor geeft NEC positieve boost na incident

Bas Dost's humor geeft NEC positieve boost na incident
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 22:32 uur

Opmerkelijke ontwikkelingen bij NEC: Bas Dost heeft opnieuw voor een vrolijke noot gezorgd. Afgelopen zondag werd de voetbalwereld opgeschrikt toen de spits in de laatste minuut van de wedstrijd tussen AZ en NEC plotseling in elkaar zakte.

Dost verblijft momenteel nog in het ziekenhuis in Alkmaar, waar hij grondig wordt onderzocht. De reden achter zijn plotselinge instorting blijft vooralsnog onduidelijk. Maandagmiddag verzamelde de NEC-selectie zich in De Goffert. "We wilden iedereen de ruimte geven om hun emoties te uiten", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik tegen het Algemeen Dagblad. "Over het algemeen waren de spelers kalm. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. Het was behoorlijk zwaar voor hen om daar rond Bas op het veld te staan. We moeten dit samen een plek geven. Ik denk dat Bas' houding ons allemaal enorm helpt."

Zondagavond sprak Dost al met de spelers via FaceTime. Van Schaik onthult dat de spits hem, technisch directeur Carlos Aalbers en trainer Rogier Meijer ook een WhatsApp-bericht stuurde: 'die bal zat er wel lekker in, hè', refererend naar zijn doelpunt in de openingsfase. "Dat is typisch Bas", aldus Van Schaik. "Hij straalt naar zijn teamgenoten en stafleden uit dat hij het zal redden. Hij is een vechter. Hij steekt voortdurend zijn duim omhoog. Als je zo snel een grapje kunt maken over je doelpunt, geeft dat iedereen kracht en tovert het een glimlach op ons gezicht. Dat deed ons allemaal goed voor het slapengaan."