×
Home Livescore

Kelvin de Lang interim technisch directeur bij Ajax

Kelvin de Lang interim technisch directeur bij Ajax
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 07:08 uur

Ajax verrast met benoeming van nieuwe technisch directeur

In een onverwachte wending heeft Ajax aangekondigd dat Kelvin de Lang voorlopig de rol van technisch directeur op zich zal nemen. Jan van Halst, tijdelijk algemeen directeur in Amsterdam, heeft bevestigd dat De Lang tijdens de komende transferperiode ook het 'eerste aanspreekpunt' zal zijn.

Van Halst erkent dat het momenteel roerige tijden zijn in de hoofdstad. "Het is een intensieve en soms ook heftige periode. Ze hebben mij gevraagd om de overgangsperiode te overbruggen totdat mijn opvolger er is. Daar heb ik mee ingestemd. Ik wist dat het een uitdaging zou zijn", vertelt hij aan Ajax TV. De interim-directeur, die begin volgend jaar het stokje overdraagt aan Alex Kroes, is verheugd dat er zoveel mensen zijn die Ajax willen helpen.

Hij noemt onder andere John van 't Schip, Louis van Gaal en Danny Blind als voorbeelden. "Een andere persoon die ons bijstaat is Klaas-Jan Huntelaar. Op dit moment hebben we geen technisch directeur, hij is technisch manager. Nu heeft hij even rust nodig en dat gunnen we hem ook", verwijst Van Halst naar de burn-out van de voormalige spits. "We hebben Kelvin de Lang gevraagd of hij op interim basis deze rol wil vervullen. Hij zal de coördinatie op zich nemen, ook met het oog op de transferwindow."

Van Halst bevestigt dat De Lang in januari de functie van technisch directeur zal bekleden. "Hij zal betrokken zijn bij transfers en fungeren als het eerste aanspreekpunt. Hij zal als coördinator en technisch manager op interim basis optreden, waarbij hij gebruik zal maken van alle aanwezige kennis."